Hoe bereid je je goed voor op een vakantie buiten Europa?

De vakantieperiode is weer aangebroken. Dat betekent dat een betrekkelijk groot deel van de Nederlanders weer op vakantie gaat of misschien zelfs al is geweest. Het is in Nederland gebruikelijk om tijdens de zomermaanden op vakantie te gaan. Hier zijn verschillende redenen voor. Zo is het bijvoorbeeld zo dat alle kinderen die op school zitten een lange vakantie hebben in de zomer. Hierdoor is het voor de ouders een logische keuze om zelf ook vrij te nemen in deze periode om met het hele gezin op vakantie te gaan. Bovendien is het in de zomerperiode in het grootste deel van de wereld mooi weer. 

 

Veel Nederlanders die naar het buitenland op vakantie gaan blijven binnen Europa. Zo zijn bestemmingen als Frankrijk, Spanje en Italië ieder jaar weer ontzettend populair onder Nederlanders. Toch is er ook een vrij grote groep Nederlanders die naar een land buiten Europa gaat voor een vakantie. Dat kan erg leuk zijn aangezien je in een heel ander deel van de wereld terecht komt. Echter, het is wel van belang dat je je goed voorbereidt op een vakantie naar een ver land. Hier kun je namelijk met hele andere problemen te maken krijgen dan tijdens een vakantie binnen Europa. 

Laat je op tijd vaccineren tegen bepaalde ziektes

In andere delen van de wereld zijn er hele andere ziektes dan in Europa. Hierdoor is de kans vrij groot dat je je nog moet laten vaccineren voordat je op vakantie gaat. Vaak wordt het door landen zelf verplicht om bepaalde vaccinaties te hebben als je toegang wilt krijgen tot dit land. Echter, dit hoeft niet te betekenen dat je je niet hoeft te laten vaccineren als dit niet verplicht is. In veel gevallen kan het bijvoorbeeld handig zijn om een vaccinatie hepatitis A te nemen, ook als dit niet verplicht is. Eigenlijk geldt hetzelfde voor de vaccinatie BMR. Je kunt dus maar beter uitzoeken op welke ziektes je risico loopt op jouw vakantiebestemming om je vervolgens te laten vaccineren. 

Is je paspoort nog geldig en heb je een visum nodig?

Om buiten de Europese Unie te kunnen reizen heb je altijd een paspoort nodig. Zorg er dus voor dat je je paspoort op tijd hebt verlengd. Veel landen eisen namelijk van toeristen dat hun paspoort nog een bepaalde tijd geldig is. Vaak gaat het hierbij om een half jaar. Ook is het vaak nodig om een visum aan te vragen. Als je dit nog moet doen, is het slim om dit zo snel mogelijk te regelen. De aanvraag van een visum kan soms erg lang duren, dus je kunt dit maar beter zo snel mogelijk gedaan hebben.

Laatste blogs

Gerelateerde artikelen