Ben ik de vader van mijn kindje?

Soms zal je een kindje krijgen en niet weten of het echt jouw zoon of dochter is. Natuurlijk hoeft dit geen verschil te maken in de manier waarop je van je kindje houdt, maar soms is het wel handig om te weten. Het kan dan lastig zijn om erachter te komen of het daadwerkelijk jouw kindje is. Je zal daar toch onderzoek naar moeten gaan doen, hoe vervelend dit soms ook kan zijn.

Praat erover

De eerste stap die eigenlijk moet zetten is er over praten. Zolang jij er niet met je partner over praat, zal jij er niet achter kunnen komen. Het beste wat je kan doen is beginnen met een goed gesprek. Als je partner zegt dat het wel jouw kindje moet zijn, dan kunnen dit misschien je twijfels al weg nemen. Wanneer dit niet het geval is, kan dit het wel een stukje ingewikkelder gaan maken waardoor je zeker weet dat je een goede keuze moet gaan maken.

Bij het praten kun je op je partners lichaamshouding letten. Vaak als je al langer met iemand samen bent, kun je wel zien of iemand liegt of niet. Wanneer iemand echt moet nadenken over een antwoord. Is de kans groot dat je partner aan het liegen is. Dan is het misschien de beste optie om andere stappen te gaan ondernemen, hoe moeilijk dit ook zal kunnen zijn.

Vaderschapstest uitvoeren is zeker geen verkeerde gedachte

Wanneer je niet zeker van je zaak bent, zal je altijd kunnen kiezen voor een vaderschapstest. Een vaderschapstest is een DNA test die kan laten blijken of het kindje daadwerkelijk van jou is of niet. Als dit niet het geval is, dan zal dit in het verslag staan. Als het wel het geval is, dan zal dit ook in het verslag staan. Je krijgt dus in beide gevallen de uitslag. Zo’n soort test kan je dus een hele hoop meer zekerheid gaan geven.

Een test is niet moeilijk te doen. Je hoeft alleen maar DNA van jou en het kindje te hebben. Vanuit daar kan het lab gaan kijken of jullie hetzelfde DNA hebben. Vanuit daar zal blijken of je wel of niet de vader bent. Het kan zijn dat je de vader niet bent. Je zal dat dan kunnen gaan overleggen met je partner wat er dan gebeurd is en wat er nu gaat gebeuren. Dit zijn allemaal stappen die je samen zal moeten gaan bespreken en dat er uiteindelijk open kaart gespeeld gaat worden.

 

Laatste blogs

Gerelateerde artikelen