Verras werknemers met een Sinterklaas pakket!

Al eeuwenlang is het een Nederlandse traditie om werknemers tijdens of rondom Kerstmis een kerstpakket te geven. Wat in dit pakket zit, kan nogal wat verschillen. Vaak is het lekker eten en een stevige fles wijn. Maar dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Het kan ook gaan om iets wat met het bedrijf te maken heeft of een goed wat iets nuttiger is en vaker gebruikt kan worden, zoals een pakket voor de barbecue. Waarom worden werknemers dit jaar niet echt verrast, met een Sinterklaaspakket?

Geschiedenis

Sinterklaaspakketten, of geschenken om te geven tijdens of rondom Sinterklaas, wordt niet overal gedaan. Vaker niet dan wel eigenlijk. Maar is wel een leuke manier om werknemers echt te verrassen. Zij verwachten tegenwoordig een kerstpakket, dus om het een aantal weken eerder te laten komen, houdt het wat spannend. Hiernaast is Sinterklaas meer een Nederlandse traditie dan het Kerstfeest.

Sinterklaas is waarschijnlijk gebaseerd op de bisschop Nicolaas. Hij leefde ronde vierde eeuw in Zuid- Turkije. Deze bisschop is bekend omdat hij wonderen zou hebben uitgevoerd, zowel mensen redden van orkanen en anderen weer tot leven wekken. Enige mensen die hij zou hebben gered, zijn zeelieden. Om deze reden was Sint Nicolaas een beschermheilige geworden van vele havensteden. Eén van deze stede is Amsterdam. Sint Nicolaas was overleden op 6 december. Over de eeuwen heen wordt Sinterklaas nog niet in Nederland gevierd. Nederland veranderde van een grotendeels katholiek land in een protestants land, waardoor er een verbod komt op heiligenverering. Hieronder valt het Sinterklaasfeest. Na 1800 wordt Sinterklaas weer officieel toegestaan. Rond deze tijd ontstaat kruidnoten, speculaaspoppen en banketletters, pakjesavond en ontstaat de ‘Zwarte Piet’. Onduidelijk is precies hoe. Wel is duidelijk dat het groots is geworden in Nederland.

Sinterklaaspakket

Dus wat kan er rond Sinterklaas precies gegeven worden aan het personeel. Wat wordt er gedacht van strooigoed? Een heerlijk Sinterklaasgeschenk kan strooigoed zijn, zoals kruidnoten, pepernoten schuimpjes en speculaas. Dit kan allemaal gebracht worden in een katoenen zakje bedrukt met afbeeldingen rondom Sinterklaas. Ook sint chocolade is zeker niet te vergeten rond deze tijd. Dit bestaat bijvoorbeeld uit een chocoladeletter, heel bekend bij Sinterklaas, maar heerlijke tabletten bedrukt met afbeeldingen rondom Sinterklaas mogen ook zeker niet vergeten worden. De geschenken kunnen gegeven worden zoals kerstpakketten, in volle overvloed om van te kunnen genieten met het hele gezin, maar het kan ook leuk zijn om werknemers te verrassen met een gevulde weckpot. Dat is weer eens wat anders dit jaar!

Laatste blogs

Gerelateerde artikelen