Vrieskisten aanschaffen voor een horecabedrijf

Heb je nieuwe vrieskisten nodig voor een horecabedrijf? Dan is het belangrijk dat je op een paar dingen let tijdens de aanschaf van de vrieskist. Je wilt natuurlijk wel de juiste vrieskisten aanschaffen, en de vrieskist moet ook aan al je wensen voldoen. Daarbij zijn er veel verschillende vrieskisten, waardoor de keuze nog weleens lastig kan zijn. De punten waar je op moet letten, zijn bijvoorbeeld het aantal liters. Meestal kun je vrieskisten kopen vanaf 130 liter tot 1200 liter. Ook moet je erop letten wat voor deur de vrieskist heeft, bijvoorbeeld een glasdeur of een blinde deur. Het is ook mogelijk om schuifdeuren bij de vrieskist te bestellen, of scharnierende deuren. Het ligt er maar net aan wat je handig vindt en wat in je bedrijf en de ruimte past. Echter zijn er naast deze punten, nog meer punten waar je rekening mee moet houden. Die kun je hieronder lezen.

Waar op letten tijdens aanschaf vrieskist

Naast dat je moet letten op bovenstaande punten, moet je ook letten op wat voor klep of deksel de vrieskist heeft. Dit ligt er bijvoorbeeld aan waar de vrieskist komt te staan. Daarnaast moet je de energieklassen van de vrieskisten bekijken. Alle vrieskisten die je online besteld bij een webshop die hierin gespecialiseerd is, zijn voorzien van een energielabel. Het liefst schaf je een vrieskist aan die energiezuinig is, dus dat betekent dat je geen vrieskist moet aanschaffen met een energielabel met G. Die zijn namelijk het minst energiezuinig. Naast een energielabel, kijk je ook naar een energieklasse. Dit bepaalt namelijk hoe warm of koud de omgevingstemperatuur van de vrieskisten moet zijn, zodat de vrieskist op zijn best kan functioneren. Kom je er zelf niet helemaal uit met de aanschaf van nieuwe vrieskisten?

Neem contact op met het desbetreffende bedrijf

Als je er zelf niet helemaal uitkomt om de juiste vrieskist aan te schaffen, dan is het een idee om contact op te nemen met het desbetreffende bedrijf. Zij weten namelijk precies welke vrieskist het beste past in je situatie, en de medewerkers kunnen ook belangrijke vragen beantwoorden zodat je weet waar je nog meer rekening mee moet houden tijdens de aanschaf van een vrieskist. Als je er eenmaal een hebt aangeschaft, heb je vaak ook een aantal maanden garantie op de vrieskist. Dit is wel zo handig, zodat je altijd bij het bedrijf kan aankloppen als er iets mis is met de vrieskist binnen die maanden garantie!

Laatste blogs

Gerelateerde artikelen