De gevaren van de computer

Therapeutische hulp is een middel om het bewustzijn te vergroten, het zelfvertrouwen te vergroten en de effectiviteit van het leven te verbeteren door problemen in de geest aan te pakken. Therapeutische hulp op de weg naar herstel omvat een procedure van ontdekken en leren. Het doel van therapie is om psychische aandoeningen en verslaving te identificeren en te behandelen. De meeste mensen vinden therapeutische hulp zowel persoonlijk als voor anderen nuttig. Dit komt doordat therapeutische interacties een uitwisseling van gevoelens en gedachten met zich meebrengen.

Social media

Sociale media en games worden vandaag de dag door veel mensen gebruikt. Te veel gebruik kan resulteren in stress en een negatief zelfbeeld. Hier kan tegen worden gestreden door te helpen bij de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Zo krijgt men een beter beeld van zichzelf, wat kan helpen om angst te verminderen. Te veel gamen kan bij jongeren resulteren dat ze veel opgekropte agressie gaan vertonen en deze niet op een normale manier kwijt kunnen. Geweldadige spelletjes lossen dit op, maar dit kan resulteren in een vertekent volwassen persoon later in de toekomst. Online therapeutische hulp via discussieforums kunnen een plaats zijn voor interactieve communicatie tussen therapeut en cliënt. Sommige mensen zoeken hulp bij psychiatrische adviseurs om depressie, angststoornissen en andere gerelateerde aandoeningen te overwinnen. Online counselingsessies kunnen cliënten helpen meer te leren over hoe hun geest werkt en hoe zij hun denkpatronen kunnen aanpassen om hun geestelijke gezondheid en welzijn te verbeteren.

Wat doe je eraan?

Depressie, angst, paniekaanvallen en andere psychische problemen worden vaak geassocieerd met bepaalde sociale omstandigheden. Sociale interactie is een manier waarop de geest van een persoon gestructureerd raakt en hoe dat zijn gedachten en emoties beïnvloedt. Een online chatroom of forum kan een therapeutische hulp bieden bij het leren omgaan met sociale situaties en relaties. Online psychotherapie is gebaseerd op het uitgangspunt dat de geest verbonden is met het lichaam en dat genezing therapeutische hulp van een getrainde psychotherapeut of counselor kan vereisen. Sommige online counselors werken met hun klanten via Skype of andere internet gebaseerde videoverbindingen. Een goed voorbeeld hiervan zou zijn sobrietyonline.nl. Deze instantie levert online therapeutische hulp aan mensen die last hebben van socail media verslaving of een gameverslaving. Mocht u of iemand die u kent last hebben van een van deze vormen van verslaving, aarzel dan niet en reik ze een helpende hand toe. 

Geef een reactie