Wat te doen tegen haarverlies

Haarverlies is iets weer ontzettend veel mannen tijdens hun leven mee te maken krijgen. Het percentage mannen dat last heeft van haarverlies is ongeveer gelijk aan de leeftijd van de man. Dit betekent dus dat op vijftigjarige leeftijd, 50% van de mannen zichtbaar haarverlies heeft. Op twintigjarige leeftijd heeft dus 20% van mannen last van haarverlies. Dit is dus al 1 op de 5 mannen op deze jonge leeftijd. Het is juist op deze jonge leeftijd dat veel mannen er last van krijgen. Want alhoewel haarverlies geen medische noodzaak kent, zorgt het bij veel mannen wel voor gevoelens van onzekerheid. Sommigen raken er zelfs zo onzeker door dat ze zichzelf isoleren. Maar is er wat te doen tegen haarverlies? In dit artikel bespreken we de verschillende behandelmethoden van haarverlies.

Haarverlies stoppen/vertragen

Het verliezen van je haren is een langzaam proces. Tussen de eerste signalen van haarverlies en ook echt kaal zijn kan al snel vijftien tot twintig jaar zitten. Dit betekent dat er genoeg tijd is om het te stoppen of sterk te vertragen. Er zijn twee middelen waarmee je dit kunt doen, finestaride en minoxidil, vaak bekent als Rogaine. Deze middelen hebben bewezen haarverlies te verminderen. Houdt er wel rekening mee dat als je stop met deze middelen het haarverlies weer doorzet en dat er ook verschillende bijwerkingen aan vast zitten. Zeker finestaride, kan bijwerkingen hebben zoals een verlaagd libido en zelfs depressie.

Haartransplantatie

De haren op het achterhoofd zijn niet gevoelig voor het hormoon dat kaalheid veroorzaakt. Met een haartransplantatie kunnen haren van het achterhoofd op de kale plekken op het voorhoofd geplaatst worden. De afgelopen jaren zijn haartransplantaties steeds populairder en ook beter geworden. Zeker in Turkije is er veel expertise op dit gebied. Een haartransplantatie Turkije is ook een stuk goedkoper dan in Nederland. Er zijn twee verschillende methoden die vaak bij haartransplantaties gebruikt worden, namelijk de FUT methode en de FUE-methode. De FUE-methode is populairder omdat deze minder littekens achterlaat.

Accepteren

Uiteindelijk is het ook gewoon een optie om het kaal worden te accepteren. Kaal worden is iets dat ontzettend veel mannen overkomt en niks om je voor te schamen. Daarbij kun je er ook met een kale kop nog ontzettend goed uitzien. Je kunt je focussen op sporten, stijlvolle kleding en het laten staan van een coole baard. Daarnaast zal het ontwikkelen van je charisma en persoonlijkheid ook veel goeds doen.

Geef een reactie