Vrije tijdsindeling

In deze wintermaanden speelt een groot deel van het gezinsleven zich gezellig binnen af. De dagen zijn kort, de avonden lang en gezellig. Tijdens de zomermaanden trekken we er ook ’s avonds nog massaal op uit. Fietsen, vissen, wandelen, een drankje op een terras dat is in deze tijd van het jaar ’s avonds niet te doen. Wat zijn nu de belangrijkste tijdsbestedingen in de avonduren? Nederlanders houden over het algemeen van gezelligheid. Van oudsher zijn de gezelschapsspelen populair en ook in deze tijd worden deze spellen nog veelvuldig gedaan. Met name in de weekenden is een spelletje mens erger je niet een leuke besteding van de avond. De smartphones worden dan aan de kant gelegd en de dagelijkse beslommeringen en verplichtingen even vergeten. Daarnaast blijft lezen voor veel mensen de favoriete bezigheid. Het traditionele boek wordt steeds vaker vervangen door de e-reader maar lezen blijft een populaire vrijetijdsbesteding.

Televisie en internet

Een nog steeds enorme aantal mensen zakt ’s avonds onderuit op de bank voor hun favoriete televisieprogramma. De traditionele zenders mogen zich nog steeds verheugen in een grote kijkersgroep. Daarnaast zijn de streamingdiensten steeds meer in opkomst. Het kunnen kijken van je favoriete film of serie wanneer en waar je maar wilt spreekt veel mensen aan. Verder zijn er veel, met name jongeren, die niet kunnen wachten tot ze ’s avonds weer plaats kunnen nemen achter hun laptop of PlayStation. Gezellig met en tegen je vrienden je favoriete game spelen is het ultieme plezier voor velen.  

Het weekend

In de weekenden hebben veel mensen vrij en dus meer tijd voor hobby’s, tijd met vrienden en familie. De zaterdag is de favoriete dag om te gaan sporten. Maar wat de afgelopen maanden voornamelijk wordt gedaan in het weekend is fietsen. Zodra het weerbericht een zonnetje op geeft trekken mensen er massaal op uit voor een lekkere fietstocht. En gelijk hebben ze want wat is er nou lekkerder dan een heerlijk stukje fietsen door het prachtige Nederland met de zon op je gezicht. Zorg er wel voor dat je een goede fiets tot je beschikking hebt want er is niets zo vervelend als fietsen met een zachte band of een zadel dat niet lekker zit. Je kan ook kiezen voor een Sportieve fiets. Met een sportieve fiets kan je jezelf nog net wat meer uitdagen om wat harder te gaan of om misschien wel off road te gaan. Het fietsen op een sportieve fiets eist wel wat ervaring maar als je het dan eenmaal goed kunt kan je alle leuke mountainbike routes van Nederland af gaan!

Geef een reactie