Sportschool Loosduinen KO Fighting Fitness  

In verschillende uithoeken van de wereld zijn vechtsporten populairder dan ooit. Wist je trouwens dat het een industrie van 4 miljard dollar is? Als je vechtsporten voor jezelf of voor je kind overweegt, is dit een goede keuze! Er zijn zoveel voordelen voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Maar het kan moeilijk zijn om je volledig toe te geven aan een sport.  Daarom hebben we als KO Fighting Fitness deze gids samengesteld met 10 redenen waarom je vechtsporten zou moeten leren. Bekijk deze hieronder: 

Zelfverdedigingsvaardigheden 

Een duidelijk voordeel van het leren van vechtsporten is een verbeterd vermogen om zelfverdedigingsmanoeuvres uit te voeren in situaties waar er een reële dreiging is. Tevens kan het erg prettig zijn als je je minder snel onveilig voelt in bepaalde situaties in tegenstelling tot vroeger.   

Vechtsporten kunnen beoefenaars voorbereiden om zichzelf te verdedigen in levensbedreigende en gevaarlijke situaties. Vechtsporters genieten van alle fysieke voordelen van regelmatige lichaamsbeweging zonder op een loopband te hoeven rennen of gewichten op te heffen. Het is een geweldige optie om uw gezondheid te verbeteren.  

Verhoogd vertrouwen 

Meer zelfvertrouwen is iets waar vechtsporters van alle leeftijden van genieten. Of het nu voor jou of je kind is, vechtsporten kunnen je helpen je zelfvertrouwen te vergroten. Oefenen, verbeteren en slagen in een vaardigheid verbetert het zelfbeeld en geeft deelnemers het vertrouwen dat ze kunnen slagen op andere gebieden en ondernemingen. Kinderen die deelnemen aan karate of een soortgelijke krijgskunst tonen meer zelfvertrouwen en zelfs betere prestaties op school. Dus als u het zelfvertrouwen van uw kind of dat van u wilt verbeteren, is vechtsport een geweldige activiteit om dat te doen. 

 Volledige lichaamstraining 

Ben je op zoek naar een nieuwe vorm van bewegen? Met Ko Fighting Fitness is vechtsport jouw antwoord.  Dat komt omdat vechtsporten echt zorgen voor een volledige lichaamstraining. De praktijk heeft aangetoond dat het de algehele mobiliteit verhoogt, de drukrespons van uw lichaam verbetert en de spiermassa vergroot. Omdat zoveel vechtsporten in de loop van de tijd herhaalde spieracties inhouden, bouw je kracht op en verbrand je vet. Wie wil dat niet?  

Op zoek naar een manier om snel en intensief kracht te vergroten en spieren op te bouwen? Kempo kan het voor u doen. Het is een vechtsport voor het hele lichaam die de atletische vaardigheden van karate, judo, Kung-Fu en Braziliaans Jiu-Jitsu combineert. Dit is een ideaal vechtsportsysteem om die doelen te bereiken.

Verhoogde flexibiliteit 

Met Ko Fighting Fitness doe je herhaalde bewegingen zoals hoge trappen, lage houdingen, fraai voetenwerk en grondmanoeuvres verbeteren de flexibiliteit en mobiliteit die uw algehele gezondheid ten goede komen. Wist je dat flexibiliteit veel gezondheidsvoordelen heeft? Hierbij kun je denken aan:  

  • Verbeterde houding  
  • Betere bewegingsvrijheid  
  • Verminderde spierpijn en spanning 
  •  Verbeterde ontspanning van lichaam en geest 
  •  Verminderd risico op letsel  

Ko Fighting Fitness maakt het een perfecte vechtsport voor diegenen die de flexibiliteit willen verbeteren. Sport je bij sportschool Loosduinen? Als flexibiliteit je doel is, probeer het dan eens bij sportschool Loosduinen en kom langs! 

Laatste blogs

Gerelateerde artikelen