De leukste activiteiten op Vlieland voor jong en oud

Ga je met het gezin uitwaaien op het mooie Vlieland? Dan zijn er enorm veel leuke activiteiten die jullie gezamenlijk kunnen ondernemen. Natuurlijk kun je prachtige strandwandelingen maken, lekker zwemmen en heerlijk eten bij de gezellige restaurants op het eiland. Vlieland heeft echter nog veel meer te bieden! Ben jij benieuwd welke leuke activiteiten je met het gehele gezin kunt ondernemen op Vlieland? Lees dan snel verder!

Zeehondentocht

Het maken van een zeehondentocht is een ontzettend leuke en avontuurlijke activiteit voor het hele gezin. Met een groep van maximaal twaalf personen stap je in een snel varende rubberboot en gaan jullie samen op een zoektocht naar zeehonden. Niet alleen het varen zelf is erg leuk, maar ook het zien van de zeehonden in hun natuurlijke habitat is een bijzondere ervaring die jullie nog jaren bij zal blijven. 

Wadlopen

Een reis naar de waddeneilanden is niet compleet zonder deze leuke dagactiviteit: wadlopen. Iedere Nederlander zou dit eigenlijk minimaal één keer in hun leven gedaan moeten hebben. Het gehele gezin kan meedoen aan deze leuke activiteit wanneer je de juiste route kiest. Trek de kaplaarzen aan en ga samen met de eilandgids op pad langs de prachtigste uitzichten. 

Kipper varen

Niet alleen op het eiland zelf is er van alles te beleven voor jong en oud, maar ook op het water kunnen jullie deelnemen aan allerlei leuke activiteiten. ‘s Zomers kun je met het gehele gezin op de kipper stappen en een mooie rondvaart maken over de Waddenzee. Jullie kunnen hier rustig op het schip zitten en genieten van het mooie uitzicht, maar mogen ook helpen bij het hijsen van de zeilen en misschien zelfs wel aan het roer staan! Het varen op deze kipper is een leuk avontuur voor jong en oud. 

Vuurtoren beklimmen

Een andere leuke activiteit is het beklimmen van de vuurtoren van het eiland. Beklim de vuurtoren van veertig meter hoog en geniet van het bijzondere uitzicht over de Noordzee, de Waddenzee en het dorp. Op heldere dagen zijn zelfs de kust van Friesland en Noord-Holland vanaf hier te zien! 

Bijzonder overnachten 

Op Vlieland begeef je je middenin de natuur. Hoe leuk is het dan om te slapen tussen de duinen aan het uitgestrekte strand? Ga je op Vlieland overnachten? Boek dan een kamer in één van de hotels aan het strand en val in slaap met het geruis van de golven op de achtergrond. ‘s Ochtends goed wakker worden? Stap zo vanuit het hotel het water in en neem een frisse duik! Beter kan je dag niet beginnen. 

Laatste blogs

Gerelateerde artikelen