Waar kan een diëtist je allemaal bij helpen?

Allergieën
Darmklachten
Insulineresistentie
Gewichtsproblemen
Sportvoeding
Plantaardige voeding
Zwangerschapsvoeding
Hormonale disbalans
Hoge cholesterol- en bloeddrukwaarden

Betaling

Na afloop van je behandeltraject ontvang je per e-mail (of post) een factuur. Je hebt de keus om eenmalig of in termijnen te betalen. Na betaling aan Healthy Life LAB  kun je de factuur indienen bij jouw zorgverzekeraar voor een eventuele vergoeding. Lees hieronder meer over dieetvergoedingen.

Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD)

Tegenwoordig heb je geen verwijsbrief meer nodig om een diëtist te bezoeken én dit te laten vergoeden door de zorgverzekeraar. De mate van de vergoeding die de zorgverzekeraar aanbiedt hangt echter wel af van het soort polis dat is afgesloten. Het kan zijn dat de zorgverzekeraar toch om een verwijzing vraagt. Raadpleeg eerst jouw zorgverzekeraar voor meer informatie hierover voordat je een afspraak maakt bij de diëtist.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Ik sta als erkend diëtist ingeschreven bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici,  hierdoor is het in veel gevallen mogelijk de behandeling van een diëtistisch consult voor 75-100% vergoed te krijgen via jouw zorgverzekeraar. Het verschilt per zorgverzekeraar hoeveel je vergoedt krijgt. In de basisverzekering is een vergoeding van 3 uur per jaar voor dieetadvisering opgenomen.

Via de aanvullende zorgverzekering is vergoeding van extra uren voor dieetadvisering mogelijk. Per zorgverzekeraar verschillen de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen. Daarom is het advies om voor het maken van een afspraak altijd eerst jouw polisvoorwaarden te raadplegen voor meer informatie over vergoedingen.
Let op: wanneer je nog geen of beperkt gebruik hebt gemaakt van het eigen risico, zal hier eerst aanspraak op worden gedaan.