Healthy Life LAB
lezingen & workshops

Wil je meer gedegen kennis over voeding en gezonheid opdoen? Of vind je het gewoon leuk om met verschillende aspecten van gezondheid bezig te zijn? Ik doe er alles aan dat jij een onvergetelijke tijd beleeft tijdens een van de Healthy Life LAB workshops!

Tijdens de workshops komen verschillende thema’s aan het licht. Op deze pagina zie je een greep van de onderwerpen waarover lezingen of workshops kan worden gegeven. Iedere workshop heeft een eigen thema.

De meeste workshops organiseer ik op aanvraag, de workshops die in samenwerking met andere professionals en ondernemers zijn opgezet vindt je op www.sistersaboutfood.com.

‘What we learn with pleasure,

we’ll never forget!’


Een aanvraag voor een workshop doe je door een mailtje te sturen
naar info@healthylifelab.nl of te bellen naar 06 36220756

Wil je op de hoogte blijven van de komende workshops en events? Volg ons op Instagram voor relevante updates.

Macro-, micro- en whole nutrients
Op elk niveau zoomen we in op een volwaardig dieet en op de gezondheidseffecten van het gebruik van bepaalde productgroepen op je gezondheid.

Het dieet onder de loep
Misschien is dit wel een van de leukste workshops om te geven, omdat je aan de hand van allerlei diëten die in de afgelopen decennia aan populariteit hebben gewonnen uitgelegd krijgt waarom er ogenschijnlijke successen ervaren werden en wat biologisch gezien klinkklare onzin is. Aan het einde van de workshop snap je wat een ‘succesvol dieet’ definieert en kan je zelf een persoonlijk dieetplan ontwerpen dat wél werkt.

De invloed van ons eten op onze genen (epi-genetica)
Deze workshop vereist een basis van de kennis van biologie en/of voedingswetenschap. Epi-genetica is een wetenschap dat in opkomst is en waar we nog, met name in relatie tot voeding, nog lang niet alles over weten. In deze workshop (ontwikkeld in samenwerking met hoogleraren genetica aan het Erasmus MC) leer je de grondbeginselen van de (epi-)genetica en de relatie die het heeft met onze gezondheid en eetgedrag.

Van baby tot peuter
In 2013/2014 deed ik mijn afstudeeronderzoek naar de relatie tussen opvoedstijlen van ouders en het eetgedrag van hun jonge kinderen. In deze workshop presenteer ik jullie mijn bevindingen o.a. over eetconflicten, suiker en het risico op het ontwikkelen van overgewicht bij je kind. Uiteraard krijg je ook veel handige tips om ervoor te zorgen dat je kind met plezier gezond eet!

Gezond met het gezin (en je omgeving)
Heb je al vaak pogingen gedaan om gezonder te leven, maar voel je je daarmee buitengesloten in je eigen gezin of vriendenkring? In onze huidige samenleving is het lang niet meer nodig om in het verdomhoekje terecht te komen als je er een gezond leefstijl op wilt nahouden. Hoe je ervoor zorgt dat je leuk en gezond kunt samenleven samen met je partner, vrienden, jonge kinderen of ouders, dat leer je in deze interactieve workshop.

Plantaardige voeding en duurzaamheid
We leven in een maatschappij vol tegenstrijdigheden. Het wereldvoedselprobleem en klimaatverandering zijn aan de orde van de dag. Hoeveel impact hebben jouw eetgewoontes op deze wereldwijde problemen? En hoe kan je zelf het heft in handen nemen en jouw steentje bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering en de wereldwijde honger? En bovenal, hoe zorg ik ervoor dat mijn duurzame dieet volwaardig is? Je leert het allemaal in deze workshop.

Stress
Gezond leven en in contact blijven met je emoties. Misschien is dit niet helemaal het vakgebied van de voedingswetenschap, maar er zijn wel degelijk aantoonbare effecten van het ervaren van bovenmatige stress en de uiting daarvan in ons eetgedrag. Vaak bevinden we ons onbewust in een situatie waarin negatieve impulsen van buitenaf onze gezondheid beheersen. Je voelt dat je bent vastgelopen in je zoektocht naar gezondheid. En daarvan heb je jezelf en je gebrek aan discipline altijd de schuld gegeven. Maar wat als we een laag dieper kijken en erkennen dat er bepaalde stressoren aangepakt moeten worden om grip te kunnen krijgen op onze gezondheidkeuzes.