‘Innovate your health and happiness!’

Waarom Healthy Life LAB?

Wat wij eten en drinken wordt voor een groot deel aangestuurd door marketingexperts uit de voedingsmiddelenindustrie. Zij weten precies hoe zij hun producten moeten presenteren in de supermarktschappen en wat ze op de verpakking moeten vermelden om je als consument te overtuigen van de hoge voedingswaarde van het voedingsmiddel. Zelfs als dat product ongezond blijkt te zijn!
Naast dit soort misleidende invloeden op onze voedingsgewoonten, draagt ook de stroom aan onjuiste informatie over voeding op het internet hieraan bij. Veel ‘influencers’ verkondigen ons via social media van alles over gezonde voeding, vaak met de beste intenties weliswaar, maar met verkeerde onderbouwingen. Daarbij worden ook vaak vage of ongezonde producten of recepten als ‘must-eat’ gepromoot.
Het is tijd dat meer professionals zich bemoeien met deze praktijken en een goed onderbouwd tegengeluid geven op basis van gedegen wetenschap en dat we als consument weer wat meer naar onze intuïtie luisteren!

Mijn persoonlijke achtergrond

Mijn naam is Eline Blom en ik ben idealistisch, altijd nieuwsgierig en gek op eten. Na mijn studies Onderwijskunde en Voeding & Diëtetiek, heb ik in 2015 als klinisch diëtist in het ziekenhuis gewerkt. Het jaar daarop richte ik bedrijf Healthy Life LAB op om mensen (preventief) inzicht te geven in hoe zij gezonder kunnen leven om ziekte te voorkomen. Eind 2016 kreeg ik de kans om de gezonde leefstijl ook echt aan de man te brengen in mijn eigen lunchroom ‘Quinta Verde’ in Den Haag, waar je iedere dag lekker, plantaardig en gezond kon eten.
In de afwisselende turbulente perioden ontdekte ik dat ik ondernemen heel leuk vind en dat ik vooral houd van afwisselend werken binnen de thema’s ‘gezondheid’ en ‘duurzaamheid’. Voor Healthy Life LAB schrijf ik artikelen, ontwikkel ik recepten en geef ik lezingen over de wetenschap achter gezonde voeding. Mijn doel is om mensen meer bewustzijn bij te brengen over goede leef- en voedingsgewoonten, helderheid te geven over alledaagse onderwerpen op dit gebied en handvatten te geven die in het dagelijkse leven voor iedereen makkelijk zijn toe te passen.

Hoe bereik je optimale gezondheid?

Dat is natuurlijk heel persoonlijk; de een zal zijn eet- en beweegpatroon moeten aanpassen, de ander zal moeten werken aan stressfactoren in zijn leven en weer een ander zal zich een andere houding moeten geven op feestjes vol eetverleidingen. Wel zijn er een paar basisprincipes van gezondheid die steeds terugkomen, namelijk het eten van ruime porties groenten en minimaal twee stuks fruit per dag, minderen van de consumptie van dierlijke producten, koken met verse ingrediënten in plaats van het gebruik van pakjes en zakjes, tijd doorbrengen met vrienden en familie en tot slot ‘rust, rein en regelmaat’ inbouwen in je drukke bestaan. Hiernaast vind je  extra tips die bijdragen aan het creëren van een optimale gezondheid.

icon-gepersonaliseerd

Personaliseer

Niemand is hetzelfde. Vaak raak je verstrikt in irreële gedachten wanneer je jouw gedrag met die van anderen vergelijkt. Het zuigt de energie van je weg en het gaat je niet verder helpen. Focus op wie jij bent en ontdek waar je naartoe wilt gaan.

Verduurzaam je kennis 

Het onderwerp “gezondheid” is erg breed en niet altijd zijn alle aspecten daarvan makkelijk te begrijpen. Verdiep je in de basisprincipes van gezonde voeding en interesseer je in wat er dagelijks op je bord ligt. Dat helpt je om blijvend gezond te zijn.

Leef langer gezond

Zelfacceptatie is de basis van een goede gezondheid. Wanneer je naar jezelf durft te kijken met al je tekortkomingen en deze erkent, ben je ook in staat de keuzes te maken (interne locus of control) die jou helpen te groeien en veranderen op de lange termijn.

Bereik de top

Vaak zijn we zo gefocust op het bereiken van onze doelen, dat we vergeten dat we ons in een proces bevinden. En juist dat proces is zo interessant, omdat je er veel van kan leren. Stel een ambitieus doel en plan je route door subdoelen te stellen. Uiteindelijk bereik je jouw hoofddoel wel, maar richt je ondertussen vooral hoe je dagelijks kunt genieten van alles wat op jouw pad komt.

Bereikbaar en open zijn

Wees open naar anderen en vraag hulp of gezelschap als je dat nodig hebt. Ook mij kun je hierbij benaderen voor vragen en support. Bijvoorbeeld wanneer je na het lezen van een artikel nog met vragen zit. Dit alles om je te motiveren verder te komen op jouw pad!