‘Innovate your health and happiness!’

Healthy Life LAB

Welkom bij Healthy Life LAB, de website waar je het tegengeluid vindt van hypes en nonsense, waar evidence-based voedselwetenschap centraal staat. en waar tunnelvisie plaats maakt voor een holistische kijk op voeding, gezondheid en duurzaamheid.

Diëtist / Voedingskundige

Mijn naam is Eline Blom en ik ben idealistisch, altijd nieuwsgierig en gek op eten. Na mijn studies Onderwijskunde en Voeding & Diëtetiek (met kinderdiëtetiek als afstudeerrichting), heb ik in 2015 als klinisch diëtist in het ziekenhuis gewerkt. In 2016 richtte ik het bedrijf Healthy Life LAB op om mensen (preventief) inzicht te geven in hoe zij gezonder kunnen leven om ziekte te voorkomen. Daarbij heb ik mij gespecialisieerd in genetica en epi-genetica met behulp van wetenschappers op van de Erasmus Universiteit.
In 2019 werd ik moeder van mijn dochter Ella, wat een drijfveer was om mijn kennis over ‘early nutrition’ en ‘preventieve gezondheid’ te linken aan  mijn kennis over ontwikkelingspsychologie en pedagogiek om gezondheid letterlijk en figuurlijk met de paplepel mee te geven.

Bij HLL werk ik als adviseur-diëtist en daarnaast geef ik lezingen en schrijf ik graag artikelen over de wetenschap achter gezonde voeding. In mijn vrije tijd ontwikkel ik recepten, die ik zo nu en dan met jullie deel. Mijn doel is om kinderen en volwassenen meer bewustzijn bij te brengen over de invloed van bepaalde leef- en voedingsgewoonten, helderheid te geven over alledaagse onderwerpen op dit gebied en handvatten te geven die in het dagelijkse leven voor iedereen makkelijk zijn toe te passen.

Tijdelijk gratis mini-consult

Ben je benieuwd hoe HLL jou kan helpen?
Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan.

Hoe bereik je optimale gezondheid?

Dat is natuurlijk heel persoonlijk; de een zal zijn eet- en beweegpatroon moeten aanpassen, de ander zal moeten werken aan stressfactoren in zijn leven en weer een ander zal zich een andere houding moeten geven op feestjes vol eetverleidingen. Wel zijn er een paar basisprincipes van gezondheid die steeds terugkomen, namelijk het eten van ruime porties groenten en minimaal twee stuks fruit per dag, minderen van de consumptie van dierlijke producten, koken met verse ingrediënten in plaats van het gebruik van pakjes en zakjes, tijd doorbrengen met vrienden en familie en tot slot ‘rust, rein en regelmaat’ inbouwen in je drukke bestaan. Via blogartikelen en op social media geef ik je extra tips die bijdragen aan het creëren van een optimale gezondheid.

Ben je een plant-based / vegan diëtist?

Mijn specialisatiegebied ligt inderdaad in de plantaardige voeding en met name in de rol die dit voedingspatroon kan vervullen om zo gezond mogelijk oud te worden (longevity). Als diëtist werk ik echter met cliënten met allerlei voedingspatronen en adviseer ik op basis van jouw persoonlijke gezondheidsklachten of jouw hulpvraag. Dit doe ik vanuit mijn professie waarin de persoonlijke overtuigingen van mij als persoon niet leidend zijn in mijn advisering als diëtist. Ik geef voedingsadviezen op basis van wetenschappelijke richtlijnen. Uiteraard help ik mensen bij het creëeren van een zo gezond mogelijk voedingspatroon. Dat houdt in het algemeen in dat plantaardige producten een meer centrale rol zullen innemen ten opzichte van dierlijke producten in het eetpatroon van de Nederlander.
Persoonlijk zie ik Nederland graag verduurzamen door van plantaardig / vegan eten de nieuwe norm te maken.