‘Innovate your health and happiness!’

Waarom Healthy Life LAB?

Ik zie veel falende dieetmethoden, onbenutte sportabonnementen en frustratie bij mensen omdat ze niet meer weten hoe ze gezond moeten leven (zonder door te slaan). Deze aspecten kunnen er op den duur toe leiden dat dit al het plezier bij mensen weghaalt om moeite te doen voor hun gezondheid. En dat terwijl je van gezond leven je zo gelukkig en fit kan gaan voelen! Ik heb door mijn studies en unieke werkervaring veel tijd mogen investeren in het begrijpen wat gezondheid precies inhoudt. Ik wil mezelf geen expert noemen, maar wel iemand die haar kennis en ervaringen graag deelt met mensen, om ze te helpen om de regie te pakken over de eigen gezondheid. Met dit idee ben ik Healthy Life LAB begonnen.

Mijn persoonlijke achtergrond

Om je een beter idee te geven van wie ik ben en wat ik doe, volgt hier wat meer achtergrondinformatie over mij. Ik ben vrolijk, introvert, idealistisch en gek op eten. Na mijn studies Onderwijskunde en Voeding & Diëtetiek, heb ik als diëtist in het ziekenhuis gewerkt en zette ik Healthy Life LAB op om mensen, online en binnen het bedrijfsleven, inzicht te geven in hoe zij gezonder kunnen leven. Van het een kwam het ander en eind 2016 kreeg ik de kans om de gezonde leefstijl ook echt aan de man te brengen in mijn eigen lunchroom ‘Quinta Verde’ (in het Zeelheldenkwartier in Den Haag). Iedere dag kon je er ervaren hoe geweldig plantaardig en gezond eten is. Ik leerde in gaandeweg steeds meer over mijzelf en over het ondernemerschap. Ik ontdekte dat mijn passie vooral in het ondernemerschap zit en dat ik meer houd van afwisselend werk binnen de thema’s ‘gezondheid’ en ‘duurzaamheid’ dan het dagelijks runnen van mijn eigen lunchzaak binnen de vier muren (los van het feit ook kei en keihard werken is). Nadat ik de lunchzaak heb overgedragen ben ik mij eind 2018 weer opnieuw gaan richten op Healthy Life LAB. Ik geniet van de ruimte die ik heb om artikelen te schrijven, recepten te ontwikkelen en lezingen te geven over alles dat met gezonde voeding te maken heeft. Ik hoop hiermee dat ik helderheid kan scheppen over het onderwerp gezondheid en gezond zijn binnen- en buitenshuis makkelijk(er) uitvoerbaar weet te maken.

Hoe bereik je optimale gezondheid?

Dat is natuurlijk heel persoonlijk, voor de een is het een simpele truc van vroeger naar bed gaan en een portie extra fruit eten op een dag en voor de ander is het stoppen met roken en meer bewegen. Wel zie ik een paar basisprincipes van gezondheid steeds terugkomen, namelijk ruime porties groenten eten, minimaal twee stuks fruit per dag, minderen van de consumptie van dierlijke producten, tijd doorbrengen met vrienden en familie en tot slot ‘rust, rein en regelmaat’ inbouwen in je drukke bestaan.

Zijn er specifieke doelen die je wilt bereiken of zaken die je wilt veranderen in je leven? Dan ben ik ervan overtuigd dat je met de tips hiernaast een goede start zult maken! Ik help je graag bij het realiseren van jouw doelen aan de hand van deze website en wens je heel veel succes, plezier en gezondheid toe!

icon-gepersonaliseerd

Personaliseer
Niemand is hetzelfde, jij bent uniek. Vaak raken we verdwaald in het vergelijken met anderen, maar dit is een grote energiezuiger en het gaat je zeker niet verder helpen. Focus op wie jij bent, personalisme en ontdek waar je naartoe wilt gaan en zet jouw eigen proces in gang.

Verduurzaam je kennis
Denk je dat gezondheid ingewikkeld is? Welnee, je bent slim genoeg om er alles van te begrijpen. En om eerlijk te zijn is het eigenlijk ook gewoon veel simpeler dan veel mensen denken. Het is geen hogere wiskunde, maar een kwestie van het toelaten van je gezonde verstand en interesse. Verdiep je in de basisprincipes van gezonde voeding en je hebt er voor altijd profijt van! Ben je klaar voor een nieuwe, verhelderende en spannende ontdekkingsreis?

Leef langer gezond
Hoe cliché, zweverig of dramatisch het ook klinkt, zelfacceptatie is de basis van een goede gezondheid, zowel als het gaat om je karakter als om je fysieke verschijning. Wanneer je naar jezelf durft te kijken met al je tekortkomingen en deze ‘flaws’ erkent, ben je ook in staat de keuzes die jou helpen te groeien en veranderen op de lange termijn. Heb een beetje geduld met jezelf (lees = minder stress); accepteer hoe je nu bent en dat sommige veranderingen gepaard gaan met het bewandelen van een lang pad. En dat lange pad zit vol vreugde, verassingen en groei. Je hoeft alleen te starten met het bewandelen ervan.

Bereik de top
Vaak zijn we zo gefocust op het bereiken van onze doelen, dat we vergeten dat we ons in een proces bevinden. En juist dat proces, dat pad waar ik het zojuist ook al over had, is zo interessant. Je kan namelijk heel veel leren van het proces waar je je nu in bevindt. Stel een ambitieus doel ‘het beklimmen van de Mount Everest’, plan een route uit langs alle subdoelen de ‘basiskampen’ en begin met wandelen, geniet van de route en leer van alles wat er op je pas komt. Zo bereik je de top. En als je eindigt bij een basiskamp en is dat mooi genoeg? Voel je vrij om je doelen bij te stellen of te verleggen!

Bereikbaar zijn
Wees open naar anderen en vraag hulp of gezelschap als je dat nodig hebt. Je kan mij ook benaderen voor vragen en support. Bijvoorbeeld na het lezen van een artikel waar jij nog je vraagtekens bij hebt gezet. Alles om je te motiveren om verder te komen op jouw pad!