Hollandse Veldertjes Bowl

Porties: 2-3
Gang: lunch, diner
Bereidingstijd: 20 minuten

Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Keukengerei: 1 pan

Wanneer ik hunker naar een simpele, warme maaltijd die ik kan combineren met groentenkliekjes, is dit de bowl waar ik gelijk aan denk. Deze bowl heeft eenzelfde soort comfortgevoel als chilli con carne, alleen dan op z’n Hollandst dankzij de jonge kapucijners en augurken. De hummus zorgt voor een heerlijke romigheid en de zongedroogde tomaten (of plant-based bacon) geven het gerecht een zoute en umami smaak!

Ingrediënten

1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
6 grote augurken, in blokjes
1 groot blik jonge veldertjes / kapucijners (540g uitlekgewicht)
1 rode paprika, in reepjes
6-8 zongedroogde, in ‘spek’reepjes
4 el hummus
50 gram rucola

serveersuggestie met extra groenten:
geroosterde cherrytomaten
geroosterde pompoen, gekruid met chilli, zwarte peper en komijn
gebakken kastanjechampignons

Bereidingswijze

  1. Bak de uien op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten totdat ze zacht zijn en lichtbruin beginnen te kleuren.
  2. Voeg de zongedroogde tomaten en rode paprika toe en bak het geheel nog 5-7 minuten door.
  3. Voeg nu de kapucijners en augruken toe en verwarm het geheel op zacht vuur.
  4. Ondertussen kun je andere ingrediënten bereiden die je mogelijk bij deze kapucijnermix wilt serveren. Ik bak vaak wat grof gesneden champignons met wat sojasaus en zwarte peper en stoom een aantal broccoliroosjes.
  5. Wanneer de kapucijnersmix helemaal verwarmd is kun je de hummus erdoor mengen.
  6. Beng op smaak met zout, peper en eventueel chilipoeder of chiliolie.
  7. Serveer met rucola en extra groenten.