‘Innovate your health and happiness’

Waarom Healthy Life LAB?

Wat wij eten en drinken wordt voor een groot deel aangestuurd door marketingexperts uit de voedingsmiddelenindustrie. Zij weten precies wat ze op een verpakking van een voedingsmiddel moeten vermelden om ervoor te zorgen dat je als consument overtuigd raakt van de hoge voedingswaarde van het voedingsmiddel. Zelfs als dat product ongezond blijkt te zijn!
Naast deze vaak misleidende invloed die de voedingsmiddelen op ons dagelijkse voedingsgewoonte heeft, blijkt ook het internet met veel onjuiste informatie over voeding hieraan toe bij te dragen. Veel ‘influencers’ verkondigen ons via social media van alles over gezonde voeding, vaak met de beste intenties weliswaar, maar met verkeerde onderbouwingen. Daarbij worden ook producten of recepten als ‘must-eat’ gepromoot, terwijl na kritisch onderzoek deze helemaal niet aan gezonde voeding bij blijken te dragen!
Het is tijd dat we een goed onderbouwd tegengeluid geven aan de voedingsmiddelenindustrie op basis van gedegen wetenschap en waarbij we weer wat meer naar onze eigen intuïtie gaan luisteren!

Mijn persoonlijke achtergrond

Om je een beter idee te geven van wie ik ben en wat ik doe, volgt hier wat meer achtergrondinformatie over mij. Mijn naam is Eline Blom en ik ben idealistisch, altijd nieuwsgierig en gek op eten. Na mijn studies Onderwijskunde en Voeding & Diëtetiek, ben ik in 2015 als klinisch diëtist in het ziekenhuis gaan werken. Het jaar daarop startte ik met Healthy Life LAB om mensen preventief inzicht te geven in hoe zij gezonder kunnen leven, omdat ik van mening ben dat we beter kunnen voorkomen dan genezen. Van het een kwam het ander en eind 2016 kreeg ik de kans om de gezonde leefstijl ook echt aan de man te brengen in mijn eigen lunchroom ‘Quinta Verde’ in Den Haag. Iedere dag kon je er ervaren hoe geweldig plantaardig en gezond eten is.
In deze turbulente periode ontdekte ik dat ik vooral een ondernemersambitie heb en dat ik houd van afwisselend werk binnen de thema’s ‘gezondheid’ en ‘duurzaamheid’, meer dan van het dagelijks runnen van een de keuken. Ik verkocht de lunchzaak en ben na een aantal maanden opnieuw mijn energie in Healthy Life LAB gaan steken. Ik geniet nu van het afwisselende werk en de ruimte die ik heb om artikelen te schrijven, recepten te ontwikkelen en lezingen te geven over de wetenschap achter gezonde voeding. Mijn doel is om mensen meer bewustzijn bij te brengen over goede leef- en voedingsgewoonten, helderheid te geven over alledaagse onderwerpen op dit gebied en zo handvatten te geven die in het dagelijkse leven voor iedereen praktisch zijn toe te passen.

Hoe bereik je optimale gezondheid?

Dat is natuurlijk heel persoonlijk, voor de een is het een simpele truc van vroeger naar bed gaan en een portie extra fruit eten op een dag en voor de ander betekent dat het stoppen met roken en meer bewegen. Wel zie ik een paar basisprincipes van gezondheid steeds terugkomen, namelijk ruime porties groenten eten, minimaal twee stuks fruit per dag, minderen van de consumptie van dierlijke producten, koken met verse ingrediënten in plaats van met aan pakjes en zakjes, tijd doorbrengen met vrienden en familie en tot slot ‘rust, rein en regelmaat’ inbouwen in je drukke bestaan. Hiernaast vind je alvast wat tips die bijdragen aan een optimale gezondheid.

icon-gepersonaliseerd

Personaliseer Niemand is hetzelfde; iedereen is uniek! Vaak raak je verstrikt in irreële gedachten wanneer je jouw gedrag met die van anderen vergelijkt. Het zuigt de energie van je weg en het gaat je zeker niet verder helpen. Focus op wie jij bent, personaliseer en ontdek waar je naartoe wilt gaan. Zet zo jouw eigen proces in gang!

Verduurzaam je kennis Het onderwerp “gezondheid” is erg breed en niet altijd zijn alle aspecten daarvan makkelijk te begrijpen. Toch kun je met je eigen gezonde verstand veel bereiken om je gezondheid te verbeteren. Door je te verdiepen in de basisprincipes van gezonde voeding en je te interesseren in wat er dagelijks op je bordje komt beleef je al gauw profijt. Ben je klaar voor een nieuwe, verhelderende en spannende ontdekkingsreis?

Leef langer gezond Hoe cliché, zweverig of dramatisch het ook klinkt, zelfacceptatie is de basis van een goede gezondheid, zowel als het gaat om je karakter als om je fysieke verschijning. Wanneer je naar jezelf durft te kijken met al je tekortkomingen en deze ‘flaws’ erkent, ben je ook in staat de keuzes die jou helpen te groeien en veranderen op de lange termijn. Heb een beetje geduld met jezelf (lees = minder stress); accepteer hoe je nu bent en dat sommige veranderingen gepaard gaan met het bewandelen van een lang pad. En dat lange pad zit vol vreugde, verassingen en groei. Je hoeft alleen nog maar te beginnen met wandelen!

Bereik de top Vaak zijn we zo gefocust op het bereiken van onze doelen, dat we vergeten dat we ons in een proces bevinden. En juist dat proces, dat ‘pad’, is zo interessant! Je kunt er namelijk veel van leren! Stel een ambitieus doel: ‘het beklimmen van de Mount Everest’ en plan je route door subdoelen te stellen. Zo ga je op pad naar het basiskamp en dan via kamp 1, 2 en verder hogerop tot kamp 5. Uiteindelijk bereik je zo het hoofddoel: de top. Geniet daarbij van de route die je aflegt en leer van alles wat op jouw pad komt. En stel, je vindt het basiskamp hoog genoeg. Voel je dan vrij om je doelen bij te stellen of te verleggen!

Bereikbaar en open zijn Wees open naar anderen en vraag hulp of gezelschap als je dat nodig hebt. Ook mij kun je hierbij benaderen voor vragen en support. Bijvoorbeeld wanneer je na het lezen van een artikel nog met vragen zit. Dit alles om je te motiveren verder te komen op jouw pad!