To B(eat) Coaching

Gezondheid is op het moment erg actueel, hier is niks mis mee want we doen er in Nederland goed aan om met zijn allen wat bewuster en gezonder te gaan eten. Toch lijken (met name) vrouwen steeds vaker verstrikt te raken in eetproblemen en eetstoornissen. Gezond willen zijn kan ook ongezond worden wanneer dit gepaard gaat met spanningen en restricties.

Eetstoornissen zoals Anorexia Nervosa en Boulimia Nervosa komen al veel langer voor dan de dag van vandaag. Dit heeft niets te maken met de huidige gezondheidstrend. Een eetstoornis is in de meeste gevallen het symptoom van een achterliggend probleem.

Eetproblemen komen nog veel vaker voor dan eetstoornissen. Ook in de praktijk zie ik regelmatig mensen met eetproblemen: Je kan je sociale leven, werk en hobby’s draaiende houden, maar toch speelt eten een overmatig belangrijke rol in je leven en dit zorgt voor heftige spanningen.

Heb je last van een eetprobleem, een eetstoornis of ben je even de weg kwijt op het gebied van eten?

Je staat er niet alleen voor.

Ik ben ervaringsdeskundige en heb zelf ervaren hoe een eetstoornis (of eetprobleem) je in haar greep kan houden. Inmiddels ben ik al zeven jaar genezen van mijn eetstoornis. Mijn ervaring zet ik nu in om jou te helpen.

Ik kan je helpen om weer grip te krijgen op je eten en je leven. Ik begrijp heel goed hoe moeilijk het is om verstrikt te zitten in een web van regels, restricties en angsten. En ik weet als geen ander dat het niet alleen om het eten gaat, maar dat hier veel meer achter zit. Zelf heb ik veel geleerd van mijn strijd tegen de eetstoornis, deze lessen zet ik nu in om jou te helpen.

Tijdens de speciale To B(eat) coachsessies help ik jou, aan de hand van persoonlijke gesprekken en praktische opdrachten, om weer grip te krijgen op je eten en de controle over je leven terug te pakken.

Je staat er niet alleen voor. Samen gaan we op zoek naar jouw kracht.
De sleutel tot genezing heb jij zelf in handen.

Waarom To B(eat) Coaching?

To B(eat) Coaching is persoonlijk en voor jou op maat gemaakt. Een extra steuntje in de rug is bij eetproblematiek geen overbodige luxe. Wekelijkse intensieve begeleiding behoort daarom ook tot de mogelijkheden. Coachsessies duren 30, 45 of 60 minuten en de tarieven komen overeen met de tarieven van gewone health coaching. Bij een intensief traject gelden speciale kortingen. Coaching is mogelijk in Den Haag en Amsterdam of via videogesprekken.

Wil je meer informatie en/of een gratis en vrijblijvend intakegesprek aanvragen? Neem dan contact met mij op via het inschrijfformulier.

Waar staat To B(eat) voor?

To eat

Met To B(eat) coaching werken we toe naar een gezond, gebalanceerd eetpatroon. Meestal gezond, maar vooral ook plezierig. Eten wordt vooral een middel om je lichaam mee te voeden en iets om van te genieten. Ook jij kan dit bereiken!

To beat

Een eetstoornis of eetprobleem is veel complexer dan “eet gewoon die boterham”. Tijdens de coaching is er veel ruimte om te onderzoeken waarom jij die controle nodig hebt en wat jij nodig hebt om dit los te kunnen laten. Ook besteden we uitgebreid aandacht aan lichaamsbeleving en zelfvertrouwen. You can BEAT it!

To be

Er zijn. Zijn wie jij bent. Dit is het uiteindelijke doel van To B(eat) coaching. Jij mag er zijn, net als ieder ander. Met de coaching help ik je om jezelf te leren zien, met al je sterktes en zwaktes. Je hoeft geen perfectie na te streven om gewaardeerd te worden. Gewoon zijn wie je bent is al meer dan genoeg om gewaardeerd te worden door de mensen om je heen.

Be – YOU – tiful