#selflovefood, waarom?

Een blog over zelfacceptatie en zelfliefde

#selflovefood

Tegenwoordig wordt voeding vaak gezien als een middel dat wordt ingezet voor het creëren van je ideale shape. Macro’s en micro’s worden geteld, voeding wordt bijna een vorm van hogere wiskunde. En dit terwijl luisteren naar de heldere signalen van jouw lichaam juist zo simpel kan zijn.

Helaas wordt voeding door veel mensen ook gebruikt om zichzelf te straffen, hard voor zichzelf te zijn. Niet altijd even bewust, maar wel vaker dan wat je op het eerste oog misschien kan zien. Een week clean eten om in het weekend een cheat day te hebben, één dag waarop je wel alles mag eten? Komt de gedachte “Oh, nu is mijn dag toch al verpest” jou misschien net iets te bekend voor? Vaak volgt er daarna nog heel veel meer ‘verkeerd’ voedsel. En geloof me, jij bent zeker niet de enige die dit herkent.

Het is pijnlijk om te zien hoeveel mensen, ieder op hun eigen manier, zichzelf regeltjes en restricties hebben opgelegd rondom voeding en beweging. In basis kan het zó simpel zijn, maar in de huidige maatschappij lijkt het allemaal een stuk lastiger. Gelukkig lijkt de sixpack hype een beetje op zijn retour te zijn, want je leek bijna niet mee te tellen zonder er eentje te hebben. Maar feit is dat, na size zero en de sixpack hype, het in deze westerse wereld slechts een kwestie van tijd is voor de volgende hype de kop op steekt.

#selflovefood

Zullen we van #selflovefood een blijvende vibe maken?

Maar wat als we nou eens onze energie stoppen in iets anders? Iets véél positievers? En niet gaan voor een hype, maar een vibe? Een blijvende vibe natuurlijk, want wie wil er nu niet in positieve vibes blijven hangen?

Wat als we nu onze krachten bundelen en elkáár inspireren? Niet met een bepaalde shape of een bepaalde manier van eten, maar met zelfliefde en zelfrespect. Zouden we dan samen niet nog veel sterker staan? En ook nog eens vele malen lekkerder in ons vel zitten?

Ik geloof dat we samen een nieuwe beweging kunnen starten. We steken elkaar en anderen gewoon aan met die positieve vibes, met #selflovefood!

En dat gaan we natuurlijk niet doen zonder…

Een paar(!) winacties! Ik wil zó graag dat wij, jij en ik, samen deze #selflovefood vibe gaan verspreiden! Als geen ander weet ik hoe moeilijk en zwaar het leven kan zijn als je die zelfliefde niet voelt, maar ook hoe fijn en ontspannen het voelt om jezelf te accepteren en volledig oké te zijn met jezelf. En ik wil zó graag dat andere vrouwen (en mannen!) dit gevoel van zelfacceptatie ook gaan ervaren en elkaar gaan inspireren om met liefde en begrip naar zichzelf te leren kijken.

Dit zal niet over één nacht ijs gaan, maar stap voor stap, iedere dag een klein beetje vooruit, kom je uiteindelijk een heel eind! En over een paar jaar tijd (of misschien zelfs over een paar maanden) zijn al die kleine stapjes samen een hele berg.

Hoe heerlijk moet het zijn om de bergtop te bereiken en terug te kijken op jouw weg naar de top, iedere pas omhoog een kilo ‘zelfhaat’-baggage minder?

De ene persoon is op dit moment misschien al halverwege de berg, jij staat misschien nog aan de voet van de berg, maar samen helpen we elkaar een stapje verder omhoog. Doe jij mee? Samen met mij en vele anderen?

Verwenpakket

Omdat ik het gewoon ontzettend leuk vind om iemand die deze berg gaat beklimmen (of al aan het beklimmen is) in het zonnetje te zetten, heb ik een verwenpakket samengesteld. Dit verwenpakket kan jíj winnen door op Instagram jouw #selflovefood stappen te delen en @HealthyLifeLAB op Instagram te volgen. Van alle gedeelde #selflovefood posts kies ik de persoon met de meest inspirerende post. Jij ontvangt niet alleen het verwenpakket, maar ik zal (met jouw toestemming) jouw post (foto + tekst) ook delen op mijn Instagram en Facebook kanaal, zodat jij nog eens extra in het zonnetje wordt gezet en op die manier nog meer mensen kan inspireren met jouw post.

Maar wat zit er dan in het verwenpakket?

#selflovefood

Het verwenpakket zit vol met feel good producten en producten die jouw gezondheid op een prettige, positieve manier ondersteunen en jou nog een extra #selflovefood boost geven. Dit pakket zal naar jou toegestuurd worden als jij wint:

3 boxen Ridiculously Good in de smaken ‘Jolly Ginger & Abricot’ en ‘Brilliant Brownie’

2 blikken thee van Or Tea? in de smaken ‘Tiffany’s Breakfast’ en ‘La Vie en Rose’

Mister Kitchen’s Super Crunchy Pindakaas

Mister Kitchen’s Chia ♥ Fruit jam

Orthica Multi Energie capsules (60 stuks)

LoveChock raw chocolade in de smaak Hazelnut Matcha

Argan Oil & Shea Butter Restorative Facial Mask van Babassu

1 gratis yogales bij Saktiisha Yoga Centre (in Den Haag en Leiden)

2 meeneemverpakkingen Nuts4All ongebrande amandelen

Naturalicious/Natur.nl Berry Bullits fruit snack meeneemverpakking

Moonskin opvouwbare waterfles

Doe jij ook mee? Deze actie loopt tot zondag 15 oktober. Na deze winactie, volgt er nog een andere bijzondere actie waarmee jij een ervaring kan winnen. Wat dit precies is, houd ik nog even geheim. Laten we samen van de #selflovefood beweging een blijvende vibe maken en de vele andere mensen om ons heen inspireren om wat liever voor zichelf te zijn en milder naar zichzelf te kijken!

Vergeet als je jouw post plaatst met de hashtag #selflovefood niet om mij te taggen met @healthylifelab in jouw posts!
Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring en jouw pad op weg naar de bergtop van zelfacceptatie.

Veel liefs,

Lotta

Geplaatst door Healthy Life LAB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste posts

@HealthyLifeLab