Peanut Butter Jelly
taart

Aantal porties: 12
Bereidingstijd: 45 min.
(Let op: na het bereiden minimaal 60 min. wachttijd)
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Benodigdheden: staafmixer/keukenmachine/sterke blender, steelpannetje, cups set of theekopje,

Laat ik beginnen met het feit dat deze Peanut Butter Jelly taart absoluut niet ‘healthy’ is. Maar zelf geloof ik in een gezonde balans, waarbij je jezelf met mate ook iets ongezonds kan toestaan. Leven zonder regeltjes, restricties en stress over eten.

Ik geef niet de voorkeur aan het delen van ‘ongezonde recepten’ op Healthy Life LAB, omdat ik mensen juist wil inspireren en laten proeven dat gezond eten net zo lekker kan zijn. Toch mag het recept voor deze Peanut Butter Jelly taart niet ontbreken. Het is simpelweg té lekker om niet met je te delen!

Voor wie de ‘BPJ’ nog niet kent; De Peanut Butter Jelly sandwich is de ultieme kindersandwich in Amerika. Op de sandwich worden pindakaas en jelly (een mierzoete jam) gecombineerd. Omdat ik 30 werd, wilde ik iets doen met een kleine knipoog naar het feit dat je je zo oud bent als dat je je voelt. Ook op deze leeftijd is deze ‘kindertaart’ nog steeds smullen!
PS: Je kan ook een ‘normale maat’ theeglas/theekopje gebruiken als cup, deze heeft precies dezelfde inhoud.

Ingrediënten

Voor de bodem

 • 2 pakken Lu Robuuste Koeken – chocolade (yes die zijn vegan!)
 • 3 el kokosolie

Voor de peanut butter laag

 • 1 blik kokosmelk
 • 1 verpakking kokoscrème (ik gebruikte die van Go Tan, 150 gr.)
 • 1 cup kokosolie
 • 4 flinke eetlepels 100% pindakaas (ik gebruikte die van AH huismerk)
 • 2 el dadelstroop of ander vloeibaar zoetmiddel
 • 6 verse medjoul dadels, ontpit

Voor de jelly laag

 • 3 cups aardbeien
 • 2 el dadelstroop
 • 3 el chiazaad

Bereidingswijze

 1. Bekleed de bodem van een taartvorm met bakpapier en klik de rand van de taartvorm vast.
 2. Doe nu de ingrediënten voor de bodem samen in een hakmolen/food processor en mix alle ingrediënten tot een kruimelig geheel. Verdeel dit kruimelige deeg over de bodem van de taartvorm en druk goed aan. Plaats de taartvorm in de koelkast.
 3. Doe nu de kokosolie, kokoscrème en kokosmelk in een grote mengkom of blender en mix totdat je een dik, romig beslag krijgt. Voeg de pindakaas en dadelstroop toe en mix nog een keer goed. Voeg als laatste de dadels toe, gehalveerd en ontpit. Mix nog een keer totdat je geen stukjes dadel meer in het beslag ziet.
 4. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het peanut butter mengsel op de taartbodem. Als het goed is verdeelt het beslag zichzelf. Plaats de taart weer terug in de koelkast en laat de peanut butter laag uitharden (dit duurt ongeveer een uur, dus houd hier rekening mee met serveren van de taart).
 5. Maak nu de jelly laag. ontdoe de aardbeien van de kroontjes en snijd in stukjes. Doe dit in een steelpannetje, samen met de dadelstroop. Kook dit op middelhoog vuur, totdat er een echt aardbeiensausje ontstaat. Voeg als laatste het chiazaad toe en roer dit goed door te aardbeien jelly heen. Laat ook de jelly even in de koelkast staan, zodat het chiazaad zijn werk kan doen.
 6. Snijd de taart in punten en verdeel een schep jelly over iedere taartpunt voordat je de Peanut Butter Jelly taart serveert. Natuurlijk kan je ook de jelly op de taart scheppen en over de taart verdelen, maar dan wordt het snijden van de taartpunten een uitdaging.
 7. Geniet van deze heerlijke Peanut Butter Jelly taart!