Ik ben dertig!

Wat is er gebeurd met mijn visie en doelen?

dertig
It’s my birthday! Waar mijn twintiger jaren in het teken stonden van het volledig genezen van mijn eetstoornis en het leven zonder eetstoornis ontdekken, heb ik het idee dat mijn leven zich in mijn dertiger jaren meer gaat uitkristalliseren. Ik weet steeds beter wat ik wil, zowel op het gebied van carrière, als persoonlijk en gezondheid. En weet je nog, mijn vorige blog? Over het creëren van een visie en jouw persoonlijke doelen in het leven? In deze blog ga ik je vertellen wat er is gebeurd na mijn eigen Visie & Doelen sessie.

Een concert op zondagavond!

Het is zondagavond, een uur of zeven. Ik heb net de Visie & Doelen sessie gedaan en ik heb twee keuzes; Lekker op de bank crashen met een snack en een serie of tóch op de fiets stappen en nog even een concert op een festival meepakken. Als ik deze sessie niet gedaan had, was ik waarschijnlijk voor optie één gegaan. Maar dit doe ik de laatste tijd nét iets te vaak. Doordat ik zojuist bewust bezig was geweest met mijn visie en doelen, handelde ik hier direct naar. Dus ik stapte op de fiets en had ik een geweldige avond! Het mooie van dit alles was, dat ik de volgende ochtend vol inspiratie en nieuw opgedane energie wakker werd, klaar om te knallen met mijn business.

Als jij je leven wilt veranderen, begin dan nu. Iedere stap in de juiste richting is er één!

Carrière vs. personal life

Wat voor mij heel sterk naar voren kwam uit mijn visie & doelen, is dat ik mijn carrière al heel duidelijk voor mij zie. Ik weet waar mijn passies liggen en mijn tienjarenplan heb ik in grote lijnen al uitgestippeld (met enige flexibiliteit natuurlijk, je weet nooit wat er nog meer op je pad komt!). Als ik deze carrièredoelen en visie naast mijn ‘want – don’t want cirkel‘ leg, wordt het mij heel duidelijk dat ik moet oppassen dat mijn carrière niet ten koste gaat van de andere dingen die ik wil in het leven. Zo wil ik er zijn voor de mensen die dichtbij mij staan en voelen dat ik écht leef. Die momenten tellen en dit zijn juist de momenten dat ik de business even loslaat en even iets totaal anders ga doen. Een feestje meepakken, spontaan een reis boeken of gewoon de tijd maken om mijn vrienden te zien.

Making memories. Leven. Genieten. Is dat niet waar het leven uiteindelijk om draait?

Stroomversnelling

Na het invullen van mijn visie en doelen, kwam mijn leven direct in een stroomversnelling terecht. De weken ervoor stond ik een beetje stil. Ik wist in grote lijnen wel wat ik wil, maar het kwam er maar niet uit. Natuurlijk is dit helemaal niet erg; je leven hoeft niet áltijd in beweging te zijn. Toch voelde ik dat ik dit nodig had. Ik heb na het invullen van mijn visie en doelen grote beslissingen genomen, die direct invloed hebben gehad op mijn leven, maar wel voelen als de juiste beslissingen. Deze sessie heeft mij geholpen om prioriteiten te stellen en nu, terwijl ik mijn dertig jaar op deze planeet vier, heb ik duidelijk mijn eigen ‘bigger picture’ voor ogen.

Voor mijn carrière betekent dit dat ik in grote lijnen mijn pad heb uitgestippeld en in ieder geval weet waar mijn passies liggen; voor mij persoonlijk betekent dit dat ik er altijd met aandacht voor de mensen om mij heen wil zijn en dat ik weet wat ik zoek in een levenspartner; voor mijn gezondheid betekent dit dat ik regelmatig de tijd neem om te mediteren, yoga te beoefenen en te sporten, maar ook dat ik een goed dag-nacht ritme heb en niet doorsla in werken.

Mijn sleutelwoorden zijn balans, liefde en compassie; de alles verbindende factoren in mijn leven.

Dertig, en nu?

Ik vind het dertig worden en het dertigersdilemma eigenlijk behoorlijk overrated. Hoezo moet je alles al duidelijk hebben als je dertig bent? Mijn visie & doelen helpen me hierbij, maar misschien staat het er over één of vijf jaar wel heel anders voor. Who knows! Het belangrijkste is dat je bij jezelf durft in te tunen en durft te onderzoeken of je op het juiste pad zit. Of je de dingen doet waar jij energie van krijgt en het pad bewandelt waarvan jij denkt dat dit het juiste pad voor jou is. De opdrachten bij de Visie en Doelen sessie kunnen je helpen om dit inzichtelijk te krijgen, maar ook jouw visie en doelen mogen altijd weer veranderen! Niets staat vast in het leven, dus waarom zou je jouw eigen visie en doelen wél helemaal vastpinnen? Zie het als een leidraad, maar durf mee te gaan in jouw flow. Wie weet hoe je er over 10 jaar voor staat!

Ben jij al eens bezig geweest met jouw visie en doelen? Wat raakte jou? En wat zijn jouw dromen in het leven? Laat het me weten in een reactie onder deze post of op Facebook / Instagram!

Liefs, Lotta

Geplaatst door Healthy Life LAB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste posts

@HealthyLifeLab