Dulce de Leche
Oh My Pie

Aantal porties: 8 – 12
Bereidingstijd: 60 min.
(Let op: enkele uren wachttijd tussendoor!)

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Benodigdheden: mengkom, steelpan, keukenmachine of sterke blender

Toen het Oh My Pie boek uitkwam, raakte ik zo geïnspireerd door alle heerlijke recepten en mix & match tips van Marike dat ik de keuken in dook om mijn eigen (dr)oo(m) my pie te maken. Ik heb gemixt & matcht met een paar taarten uit het boek en een vleugje creativiteit van mijn eigen kant toegevoegd en ineens was ie daar: de Dulce de Leche Oh My Pie, mijn persoonlijke favoriet! Hoe leuk is het als je een taart zo gezond kan maken dat je eigenlijk gewoon peulvruchten met yoghurt en pure chocolade zit te eten? Oke, die combinatie klinkt erg merkwaardig, maar geloof me: Deze taart is heerlijk!

Ingrediënten

Voor de bodem

 • 240 gr kikkererwten (uitgelekt)
 • 1 banaan
 • 50 gr kokosrasp
 • 5 medjoul dadels (ontpit)
 • 2 el agavesiroop
 • 3 el cacao
 • 1 el kaneel
 • 3 el noten (gemengd)
 • 3 el pompoenpitten

Voor de vulling

 • 1 verpakking kokosyoghurt (Abbot Kinney’s)
 • 1 zakje agar agar (of 1 el uit een groter zakje)
 • 8 medjoul dadels
 • 1 tl vanillearoma of 0,5 tl vanillepoeder
 • klein scheutje citroensap

Voor de topping

 • 1 reep pure chocolade (200 gr)
 • kokosrasp of kokossnippers

Bereidingswijze

De bodem

 1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen van de springvorm in met een beetje olie.
 2. Maak de ingrediënten voor de bodem fijn met een keukenmachine, houd de noten en pompoenpitten achter de hand. Er ontstaat een stevig beslag. Proef even of het deeg op smaak is. Voeg zo nodig wat zoetmiddel toe.
 3. Kneed vervolgens de noten en pompoenpitten door het deeg heen en vul de springvorm met dit smakelijke mengsel.
 4. Zelf heb ik ervoor gekozen om de bodem iets meer bite te geven door de bodem 30 min. in de oven te laten bakken op 150 °C. Dit pakte erg lekker uit! Je kan ook het originele recept aanhouden met de rauwe bodem. Zorg dan dat je de springvorm een tijdje in de koelkast kan zetten om op te stijven (een nachtje is het beste!).

De vulling

 1. Mix met een keukenmachine/blender/staafmixer alle ingrediënten voor de vulling tot een glad mengsel, behalve de agar agar. De vulling smaakt nu al hemels!
 2. Verwarm de agar agar met een beetje water in een pannetje. Zelf heb ik deze verhouding aangehouden: 1 el op 100 ml. water. De agar agar moet net aan de kook gebracht worden. Laat het even borrelen in het pannetje en zet het vuur dan uit. Blijf goed roeren.
 3. Voeg vervolgens het mengsel voor de vulling toe aan de agar agar in het pannetje (niet andersom!) en mix dit goed door elkaar met de (staaf)mixer.
 4. Plaats de taart voor 3 uur in de koelkast om op te laten stijven.

De topping

 1. Smelt de chocoladereep au-bain-marie: plaats een pan op het vuur met een laagje water. Plaats hierin een kommetje dat goed tegen hitte kan. Verwarm het water in de pan en laat de chocolade smelten in het kommetje.
 2. Giet de gesmolten chocolade op de taart en verdeel goed. Strooi vervolgens wat geraspte kokos of kokossnippers over de taart en plaats de taart nog een uurtje in de koelkast om ook de chocolade te laten opstijven
 3. Na uren wachten en laag voor laag op te bouwen is het nu tijd om lekker te genieten van deze heerlijke Dulce de Leche Oh My Pie! Eet smakelijk!